Goede doelen

Sociale verantwoordelijkheid is een belangrijke pijler van onze club. Eén van onze doelstellingen is de aanwezige professie binnen de club optimaal te benutten om de maatschapppij te (onder)steunen. Dit doen wij enerzijds door het organiseren van activiteiten waarbij wij geld inzamelen voor goede doelen. Anderzijds doen wij dit door het aanbieden van een helpende hand bij activiteiten van een goed doel. In haar nog korte bestaan heeft Rotaract Club Alkmaar de volgende goede doelen ondersteund:

 

Stichting Dupla 

Op 3 juni 2012 organiseerde Rotaract Club Alkmaar voor de tweede keer een running dinner.
Door het grote succes konden wij in totaal € 9.000 weggeven. Op 10 oktober 2012 ontving Stichting Dupla een cheque van € 4.500.

Dupla biedt huifbedpaardrijden aan meervoudig gehandicapten. Dit doet zij in haar prachtige accommodatie in Barsingerhorn, maar ook op locatie in de hele provincie Noord-Holland.

Dupla stelt zich ten doel om kinderen en volwassenen die meervoudig gehandicapt zijn, toch de sensatie van huifbedpaardrijden te laten beleven. Voor meervoudig gehandicapte kinderen en volwassenen is paardrijden moeilijk of zelfs onmogelijk doordat ze bijvoorbeeld geen of onvoldoende beheersing over hun spieren hebben en daardoor geen evenwicht kunnen vinden. Speciaal voor hen is een aparte manier van paardrijden ontwikkeld. Met als hulpmiddel: Het Huifbed.

Stichting Dupla biedt mensen met een ernstige handicap de mogelijkheid om: paard te rijden, te ontspannen, blij te zijn, zich even soepel te voelen, de darmen te stimuleren, uit te gaan en te genieten!

Kijk voor meer informatie over Stichting Dupla op: www.stichtingdupla.nl

 

Stichting Mariëtte's Child Care

Op 3 juni 2012 organiseerde Rotaract Club Alkmaar voor de tweede keer een running dinner.
Door het grote succes konden wij in totaal € 9.000 weggeven. Op 10 oktober 2012 ontving Stichting Mariëtte's Child Care een cheque van € 4.500. 

Mariëtte’s Child Care is opgericht op 24 september 2004. Mariëtte is naar Ghana gegaan als vrijwilliger in een kindertehuis. Daar ontmoette zij Moses met wie zij in 2006 een eigen “Childrens Home” startte “Hanukkah” te Sunyani.  In samenwerking met de Social Wellfare Department geven ze steun aan de minst bedeelde kinderen in Sunyani en omstreken.

De hulp die de stichting aan Hanukkah biedt, is er op gericht  de kinderen onderdak, medische zorg en onderwijs te bieden. Op termijn willen zij dat de kinderen, wanneer zij Hanukkah verlaten, een vak hebben geleerd, waardoor ze een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. De intentie van de stichting is de kinderen die Hanukkah hebben verlaten, te volgen en daar waar nodig te blijven steunen.

"We streven ernaar dat Hanukkah op termijn zelfvoorzienend kan zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het winkeltje bij het kindertehuis, de moestuin en het guesthouse."

Kijk voor meer informatie over Stichting Mariëtte's Child Care op: www.mchildcare.nl

 

Stichting de Vrolijkheid

Stichting de VrolijkheidOp 26 november 2011 werd de eerste officiële AZC Champions League georganiseerd, een samenwerking tussen Stichting de Vrolijkheid en Rotaract Club Alkmaar. Vijf teams uit asielzoekerscentra in Nederland streden om de begeerde titel in dit zaalvoetbaltoernooi voor mannen.

Stichting de Vrolijkheid is een landelijke organisatie die voor kinderen en jongeren in azielzoekerscentra samen met de bewoners creatieve activiteiten organiseerd.

Rotaract Club Alkmaar heeft het AZC Champions League evenement onder meer ondersteunt door het beschikbaar stellen van de prijzen en het leveren van de scheidsrechters voor het evenement.

Meer informatie over Stichting de Vrolijkheid kunt u vinden op: www.vrolijkheid.nl  

 

Stichting Familiehuis MCA

Stichting Familiehuis MCAOp 13 maart 2011 organiseerde Rotaract Club Alkmaar haar eerste grote evenement: een running dinner. Door het grote succes van het evenement hebben wij € 5.000 kunnen weggeven aan twee verschillende goede doelen. Het Familiehuis MCA heeft op 24 april 2011 een cheque van € 2.500 mogen ontvangen uit handen van onze toenmalige voorzitter Vincent Roobeek.

Het Familiehuis MCA heeft als doelstelling om - zonder winstoogmerk - onderdak te verlenen aan partners, familieleden en vrienden van patiënten die zijn opgenomen in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) of andere zorginstellingen.
In het Familiehuis MCA kan overnacht worden in comfortabele tweepersoonskamers, maar men kan ook alleen overdag terecht in het familiehuis. 

Meer informatie over het Familiehuis MCA kunt u vinden op: www.familiehuismca.nl

 

Stichting Sportkind

Stichting SportkindOp 13 maart 2011 organiseerde Rotaract Club Alkmaar haar eerste grote evenement: een running dinner. Door het grote succes van het evenement hebben wij € 5.000 kunnen weggeven aan twee verschillende goede doelen. Stichting Sportkind heeft op 24 april 2011 een cheque van € 2.500 mogen ontvangen uit handen van onze toenmalige voorzitter Vincent Roobeek.

Elk kind moet lid kunnen zijn van een sportclub. Sport moet kinderen de mogelijkheid bieden om gezond van geest en lichaam te zijn en te blijven. Stchting Sportkind werd in 2002 opgericht om kinderen tussen de 7 en 14 jaar in staat te stellen lid te worden van een sportvereniging. De stichting betaalt contributie en de benodigde sportkleding en sportschoeisel voor kinderen waar dit anders niet voor is weggelegd.

 

Resto van Harte

Op 15 dember 2009, nog voor de officiële eerste bijeenkomst van onze club, hebben de oprichters Vincent Roobeek, Bianca Weel en Chantal Teerenstra de handen uit de mouwen gestoken door een avond mee te helpen bij Resto van Harte in Mare Nostrum te Alkmaar.

Resto van Harte is een landelijke organisatie die zich inzet voor mensen die door de snelle veranderingen in onze samenleving in een sociaal isolement zijn geraakt. Met de eettafel als laagdrempelig bindmiddel helpt Resto van Harte deze mensen weer terug op weg in de samenleving. Het Resto van Harte motto is: "Eten, ontmoeten en activeren".

De oprichters van onze club hebben op de avond meegeholpen met het in orde brengen van de dinerzaal, het voorschotelen van de gerechten en het onderhouden van de gasten.

Meer informatie over Resto van Harte kunt u vinden op: www.restovanharte.nl