Culinaire verrassingstocht één groot feest

Running DinnerALKMAAR – De organisatoren van het Concept Dakopbouw Running Dinner 2012 kunnen terugkijken op een geslaagd evenement. Zondag 3 juni werden 120 deelnemers verwend door Rotaract Club Alkmaar met een culinaire verrassingstocht langs de restaurants Babylon, Vito, Samen en Mojo’s Eatertainment in hartje Alkmaar. Werkelijk alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond waren aanwezig: sfeervol dineren in een constant wisselende setting, een originele boottocht en een uiterst punctuele organisatie. De grote opbrengst van de veiling na afloop was tekenend voor de sfeer en het succes: ruim negenduizend euro voor de goede doelen Mariettë’s Child Care en Dupla. ‘’Hoezo crisis?’’, vraagt Rotaract-lid Vincent Roobeek zich terecht af.

Het succes van vorig jaar werd aan alle kanten overtroffen: meer deelnemers, betere organisatie en een hoger totaalbedrag voor de goede doelen. Vorig jaar, deels door de ietwat meer formele sfeer, werd nog zo’n vijfduizend euro opgehaald voor de goede doelen. Afgelopen zondag stond de teller op ruim negenduizend euro.

Creatief

Het complete gezelschap aan organisatoren en deelnemers kwam bijeen, hoe toepasselijk, omstreeks 16.30 uur in restaurant Samen. Voorzitter Bianca Weel opende met een welkomstwoord waarna de deelnemers, bestaande uit ondernemers en young professionals, zich in groepen onder begeleiding naar de verschillende restaurants konden begeven. De gasten konden genieten van een heerlijk vijfgangendiner, elke gang in een ander restaurant, waarbij passende wijnen werden geserveerd. Blijven zitten in een restaurant, een valkuil van vorig jaar, was niet mogelijk door een strakke organisatie. Misschien wel het meest verrassend, in ieder geval zeer origineel, was de boottocht van het Waagplein richting Babylon/Vito en omgekeerd. Praktisch, iedereen bleef bij elkaar, maar vooral een erg leuke toevoeging. Bij het nuttigen van het dessert zorgde muzikaal zangtalent Nicole Dee, die vele optredens achter haar naam heeft staan, voor de achtergrondmuziek

Veiling

Na afloop van de culinaire verrassingstocht zorgde muzikaal zangtalent Nicole Dee, die vele optredens achter haar naam heeft staan, voor de achtergrondmuziek in restaurant Babylon en Steffie Zoontjes, winnares van talentenshow Popstarts bracht speciaal voor Stichting Mariette’s Child Care het lied ‘Lean on me’ ten gehore. Na deze bijzondere optredens vond een veiling plaats waar spectaculaire kavels onder de hamer gingen. Het werd een gezellige veiling met mooie, uiteenlopende kavels. Dit jaar vond er naast een veiling ook een loterij plaats. De opbrengst van de veiling en de loterij gaan naar de goede doelen Stichting Mariette’s Child Care en Stichting Dupla.

Netwerken

De organisatiebreinen van Rotaract Club Alkmaar mogen dit jaar trots zijn op hun prestatie. De club, bedoeld voor jongeren tussen de achttien en de dertig jaar die werken of studeren en zich actief willen inzetten voor de maatschappij, deed er dit jaar alles aan om tot een nog geslaagder evenement te komen. Voor veel deelnemers was het dan ook culinair genieten en op ongedwongen wijze nieuwe contacten leggen. Voorzitter Bianca Weel: “Een zeer geslaagd evenement waar we ontzettend trots op zijn. De gasten genoten zichtbaar, de organisatie verliep goed en de opbrengst is subliem! Dit jaar zijn de voorbereidingen nog grondiger aangepakt. Zo zijn er diverse sponsoren geworven waarvan Concept Dakopbouw de hoofdsponsor is. Ook is de capaciteit in mankracht toegenomen waardoor meer gasten aan dit evenement deel konden nemen.” Duidelijk een geslaagde missie. Punt.