‘Ontbijt op het Waagplein’ haalt € 1.050 op voor War Child

Enkele leden van Rotaract Club Alkmaar en de eigenaren van Z!n!n Eten en Drinken en Mojo’s Eatertainment, voorafgaand aan de uitreiking van de cheque aan de DJ's van Radio 538Op zondag 24 maart j.l. heeft Rotaract Club Alkmaar in samenwerking met Z!n!n Eten en Drinken, Grandcafe Samen en Mojo’s Eatertainment (Stichting Evenementen Waagplein) 1.050 euro ingezameld voor 538voorWarChild. Gezamenlijk organiseerden zij een grootschalig ontbijt op het Waagplein. Per ontbijt is 2,50 euro gedoneerd aan het goede doel.


Drukte aan de ontbijttafel voor het goede doel

Het ontbijt was geopend van half 7 tot half 11 ‘s ochtends. Al snel liepen de drie restaurants aan het Waagplein vol met ontbijtgasten. Voor 15 euro per persoon, waarvan 2,50 euro direct aan War Child is gedoneerd, hebben de aanwezigen een uur lang genoten van een uitgebreid ontbijt. Foto’s kunt u downloaden op www.ontbijtophetplein.nl. Na afloop van het ontbijt is de opbrengst op feestelijke wijze overhandigd aan de DJ’s van 538, in de radiostudio op het plein.

Paul Ooms, Voorzitter Rotaract Club Alkmaar: ’Met dit bedrag kan War Child 87 oorlogskinderen een betere toekomst bieden. Ik bedank alle aanwezigen voor hun bijdrage aan dit geweldige resultaat en hoop volgend jaar, mocht 538 weer ons Waagplein bezoeken, een nog groter succes te maken van deze actie.’

Help oorlogskinderen die er alleen voor staan!

Honderdduizenden kinderen raken door oorlog hun ouders kwijt. Het zijn verlaten oorlogskinderen die er helemaal alleen voor staan. Veel van hen belanden in de prostitutie, of worden uitgebuit als huisslaaf of kindsoldaat. War Child komt op voor deze verlaten kinderen. En zorgt ervoor dat ze op een veilige plek weer gewoon kind kunnen zijn.