Goed eten, goed gezelschap én 5.000 euro voor het goede doel

Running DinnerAlkmaar – Ook dit jaar mogen de organisatoren terugkijken op een succesvol Concept Dakopbouw Running Dinner. Want een geslaagde avond was het zeker: goed eten, goed gezelschap én 5.000 euro opgehaald voor het goede doel. Op zondag 9 juni genoten 75 gasten van een culinaire verrassingstocht langs vier restaurants in de Alkmaarse binnenstad. Dit jaar deden de restaurants De Vestibule, Rue de la Plume, Italica Ristobar en De Kleine Waarheid mee aan dit mooie event.

Culinaire hoogstandjes

Het concept van het Running Dinner staat als een huis: goed eten, goed gezelschap én met bijzonder vervoer van het ene restaurant naar het andere vervoerd worden. Na een welkomstwoord van voorzitter Paul Ooms en secretaris Nick Zuurbier ging het Running Dinner van start. Dit jaar bezochten de aanwezigen De Vestibule, Rue de la Plume, Italica Ristobar en De Kleine Waarheid. Elk gang werd in een ander restaurant gegeten. En het Running Dinner zou het Running Dinner niet zijn, als hier geen bijpassend wijnarrangement bij geserveerd werd. Het vervoer was dit jaar een echte Engelse dubbeldekker bus. Een bijzondere gewaarwording in de kleine straatjes die Alkmaar rijk is!

Eenmaal andermaal

Met goed eten alleen is het Running Dinner niet compleet. Na het viergangen menu werd de avond afgesloten met een heuse veiling. En in Alkmaar bleek zondag geen sprake te zijn van crisis. Op de mooie, uiteenlopende veilingitems zijn hoge bedragen geboden. Want, zo stelde veilingmeester Ron Wolters, je biedt niet voor jezelf, maar je steunt het goede doel! Dus blijf bieden!’.

5.000 euro voor lokale goede doelen

Met het jaarlijkse Running Dinner zamelt Rotaract Club Alkmaar al drie opeenvolgende jaren geld in voor lokale goede doelen. Dit jaar wordt de opbrengst van 5.000 euro geschonken aan Het Oranjehuis Alkmaar en Hospice Alkmaar. Paul Ooms, voorzitter van Rotaract Club Alkmaar: ‘Ik vind het geweldig dat wij dit jaar weer zo’n hoog bedrag hebben ingezameld voor het goede doel. Veel ondernemers verkeren momenteel in zwaar weer. Toch heeft dit hen niet weerhouden om in grote getale naar ons evenement te komen. Daar ben ik trots op.’

Rotaract Club Alkmaar

Rotaract is de club voor jongeren werkend of studerend die zich actief willen inzetten voor de maatschappij en daarbij hun grenzen willen verleggen. Eerder dit jaar zamelde Rotaract Club Alkmaar al € 1.050 in met het ‘Ontbijt op het plein’ voor de 538voorwarchild-actie. Daarnaast organiseert zij op 28 juni a.s. de talentenshow ‘Show Hero’ voor mensen met een beperking. Ook lid worden en meewerken aan dit soort mooie acties?