Lancering Monopoly Alkmaar uitgesteld naar 2014

Alkmaar – Rotaract Club Alkmaar heeft besloten de lancering van de Alkmaarse editie van Monopoly met een jaar uit te stellen. Door tegenvallende sponsorresultaten is het op dit moment financieel onverantwoord om het spel op de markt te brengen. Om een mooie schenking aan lokale goede doelen veilig te stellen is de lancering uitgesteld naar het najaar van 2014.

Dit voorjaar heeft Rotaract Club Alkmaar het initiatief genomen om een Alkmaarse editie van het beroemde Monopoly spel op de markt te brengen. In deze speciale editie staat ons mooie Alkmaar centraal. De Alkmaarse editie van Monopoly heeft Alkmaarse straten, pleinen en water- en stroomvoorzieningen. Alkmaarse bedrijven kunnen hun naam en logo op het speelbord plaatsen, door een straat te sponsoren. De opbrengst van Monopoly Alkmaar gaat naar lokale goede doelen.

Monopoly Alkmaar is met groot enthousiasme ontvangen door de Alkmaarse bevolking, wat blijkt uit de vele reserveringen voor het spel die via de website www.monopolyalkmaar.nl zijn binnengekomen. De laatste maanden is echter gebleken dat verkoop van de spelonderdelen aan (Alkmaarse) bedrijven een lastige opgave is. Door het huidige economische klimaat is er weinig budget beschikbaar bij bedrijven om aan het initiatief mee te doen. Om het spel dit jaar uit te kunnen brengen dient het spel op 15 september a.s. in productie te gaan. Op dit moment zijn er onvoldoende spelonderdelen verkocht om een goed gevuld speelbord te kunnen realiseren. Daarnaast is het financieel onverantwoord om op dit moment het spel in productie te laten gaan. Doel van het spel is immers zo veel mogelijk geld op te halen voor de goede doelen.

Hoe nu verder?

“Wij betreuren het zeer de Alkmaarse editie van Monopoly met een jaar te moeten uitstellen. Van uitstel komt zeker geen afstel! Wij zullen er alles aan doen om komend jaar van Monopoly Alkmaar alsnog een daverend succes te maken”, aldus Paul Ooms, voorzitter van Rotaract Club Alkmaar.

De bedrijven die sponsoring hebben toegezegd zijn inmiddels geïnformeerd over de uitgestelde lancering. De initiatiefnemers van het spel hopen dat de bedrijven hun toegezegde sponsoring willen continueren voor het uit te brengen spel in 2014.

De reserveringen van spellen via de website van Monopoly Alkmaar blijven gewoon geldig. Personen die hun reservering willen annuleren kunnen dit per mail aangeven via Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. .

Het komende jaar zal er door Rotaract Club Alkmaar hard gewerkt worden aan de verkoop van de sponsorpakketten en spellen. Met de tijd en energie die de leden van de club in dit project steken, hopen zij een flink bedrag weg te kunnen schenken aan lokale goede doelen.