De voorzitter aan het woord

 

In september 2013 ben ik vanuit Rotterdam naar Alkmaar verhuist en had ik direct een leuke klik met mijn buurvrouw en tevens Rotaract lid, Mirte van Lingen. Zij heeft mij eind november 2013 binnen deze club geïntroduceerd. Uiteraard voelt het in het begin nog wat onwennig, je bent nieuw in de stad, kent niemand en je netwerk is helemaal ver uit de regio. Al snel bleek mijn gevoel totaal onterecht, Rotaract Club Alkmaar blijkt een hele hechte en actieve club te zijn waar je snel in opgenomen wordt. In korte tijd groeide mijn Alkmaarse netwerk uit van enkel familie naar 20 leeftijdsgenoten.
Na een half jaar proef draaien vroegen Bart Velt en Kelly Meijers mij in 2014 om penningmeester te worden van de club. Als oud lid van een studentenvereniging vond ik dit een hele eer en was zeer enthousiast om mijzelf actief in te zetten binnen het bestuur van de club. Een zeer leerzaam jaar volgde waarin ik niet alleen Rotaract NL beter leerde kennen maar ook Rotaract International. Na één jaar bestuur hebben wij besloten om een voorstel bij de club in te dienen de bestuursleden aan te houden maar de functies opnieuw te verdelen. Bart trad af als voorzitter en kreeg Kelly haar oude functie als secretaris, Kelly werd penningmeester, waarmee ik het voorzitterschap op mij mocht nemen.

Vorig jaar heeft Rotaract Club Alkmaar een gigantisch succes geboekt met het Monopoly Alkmaar spel. Dit heeft ons niet alleen de mogelijkheid gegeven negen lokale goede doelen te steunen, maar heeft ons ook een hoop publiciteit bezorgd in de regio. Ook dit jaar staat er weer een gigantisch project op de agenda. Rotaract Club Alkmaar wil dit jaar binnen de Alkmaarse stadgrenzen een wereldrecord gaan verbreken, verdere details houden we nog even voor onszelf.

Maar Rotaract Club Alkmaar besteed niet alleen maar aandacht aan het steunen van goede doelen. Een doelstelling van de club is om dit jaar extra aan te sturen op een goede samenwerking tussen leden en binnen de diverse commissies van onze club. Wij zijn als bestuur van mening dat iedereen binnen de club de kans en ruimte moet krijgen zichzelf te ontplooien en op een ongedwongen manier te kunnen samenwerken. Binnen Rotaract is het namelijk ook de bedoeling dat je leert om binnen een club of commissie samen te werken en je mening te uiten. Dit doen wij op een ongedwongen manier tijdens een hapje en drankje.

Daarnaast bezoeken wij met onze club regelmatig bedrijven of instellingen of krijgen wij een interessante spreker. Vorig jaar hebben wij de oud burgemeester van Alkmaar als spreker gehad, hebben wij de tweede kamer bezocht en zijn we bij de Taqa gasopslag gaan kijken. Events als deze zijn niet alleen leerzaam maar maakt het ook erg leuk om als groep in een andere setting samen te komen. Ook dit jaar hebben wij alweer een aantal zeer leuke bedrijfsbezoeken ingepland.

Ik ben zeer trots dat ik samen met Kelly en Bart weer het bestuur van de club mag vormen, en ben er zondermeer van overtuigd dat het met de huidige leden ook weer een enorm succesvol jaar zal worden.

Mocht je na het bezoeken van onze website geïnteresseerd zijn geraakt om lid te worden of om een keer te komen kijken, neem gerust contact met ons op. Dit vinden wij namelijk leuk! Stuur dan snel een e-mailtje naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. .

 

Robbert Leenheer
Voorzitter Rotaract Club Alkmaar

Geschiedenis van de club

  • [Augustus 2009] - Vincent Roobeek en Bianca Weel besluiten een Rotaract Club op te gaan richten.
  • [September 2009] - Chantal Teerenstra voegt zich als derde oprichter bij de club.
  • [December 2009] - De drie oprichters helpen een avondje mee bij Resto van Harte in Mare Nostrum te Alkmaar.
  • [3 maart 2010] - De eerste officiële bijeenkomst van Rotaract Club Alkmaar.
  • [6 mei 2010] - Rotaract Club Alkmaar wordt bij akte door Notaris Erkamp te Alkmaar opgericht als vereniging met volledige rechtsbevoegdheid.
  • [13 maart 2011] - Het eerste grote evenement, een running dinner, vindt plaats. Er wordt maar liefst € 5.000 opgehaald voor twee goede doelen.
  • [24 april 2011] - Voor het eerst in haar bestaan reikt Rotaract Club Alkmaar cheque's uit aan goede doelen. Er wordt € 2.500 geschonken aan Stichting Familiehuis MCA en nog een keer € 2.500 aan Stichting Sportkind.